Limburg boete sjpele
18644
page-template-default,page,page-id-18644,page-child,parent-pageid-16047,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Limburg boete sjpele

Limburg ‘boete sjpele’

Leer alles over Limburgse gebruiken & tradities. Of wist u deze misschien al?

Dan maakt u kans op de eretitel ‘Prins Carnaval voor één dag’.

 

Eerst gaan de teams de strijd tegen elkaar aan, door vlaaipunten te verdienen met het winnen van spellen. Het gaat erom welk team de vlaaiplaat zo vol mogelijk heeft liggen met stukken Limburgse vlaai of zelfs de vlaai met acht stukken als eerste compleet heeft.


Tussendoor een smakelijke pauze met natuurlijk… Limburgse vlaai!

 

Tot slot wordt er binnen het team nog een ludiek finalespel gespeeld waarbij wordt uitgemaakt wie de enige echte prins carnaval wordt voor één dag!

 

Kosten

Aantal personen: 20 – 200

 

De kosten van de Limburg ‘boete sjpele’ bedragen € 29,50 p.p.

 

De duur van dit programma is
ca. 3,5 uur.

 

Tijdspad: 10 – 17 uur

 

Overige bijzonderheden: Ook in het zonnige Zuiden is het wel eens minder lekker weer. In dat geval kunnen de Limburg games, ietwat aangepast, ook binnen gespeeld worden.

De spellen

  • Limburg-Labyrint

Ga op zoek naar het middelpunt van het Labyrint. Onderweg komt u vragen tegen die gaan over Limburg, waarvan de antwoorden niet zomaar op het internet te vinden zijn en die u een tikkeltje op weg helpen richting het eindpunt: het middelpunt van het Labyrint.

 

  • Raad de Limburger

Het zijn misschien wel bekende Nederlanders, maar misschien zijn het ook wel bekende Limburgers! Zorg dat u de juiste blikjes laat staan en dus niet omver schiet. Dus pas op dat er geen verkeerde blikjes worden weggeschoten, want die zijn minpunten waard!

 

  • Kal mer plat

Een reuze memory spel. Kent u de betekenis van deze typisch Limburgse woorden? Vind steeds de twee juiste tegels bij elkaar en uw team wint! Appeltje-eitje toch? Of lijkt dat maar zo…

 

  • Bier van hier

Hoe is uw kennis van Limburgse bierbrouwers? Dat zijn er namelijk nogal wat. Er zijn maarliefst 24 actieve brouwerijen in Limburg te vinden. U start met de bungeerun en ondertussen moet u de antwoorden op de vraag in de goede volgorde weten te leggen. Wij verzekeren u… Dit klinkt een stuk makkelijker dan het daadwerkelijk is!

 

  • Vakwerk

Wellicht zijn de Limburgse vakwerkhuisjes u wel bekend. Een ander soort vakwerk is natuurlijk de kunst van het schilderen. En dit wist u misschien niet, maar Toon Hermans, een niet onbekende Nederlander én Limburger, heeft in zijn leven meer dan honderd schilderijen gemaakt. Hier gaat de opdracht dan ook over. Veel meer kunnen we niet verklappen, maar met een creatieve blik hebt u zeker een voorsprong!

 

  • Carnaval

Polonaises, prinsen met veren op hun steek, verklede mensen, vrolijke liedjes en optochten met praalwagens. U kent de beelden vast allemaal wel. Misschien bent u van binnen ook wel een beetje Limburgs. Probeer zoveel mogelijk of zo snel mogelijk alle carnavalsattributen van punt A naar punt B te brengen.

 

  • Vlaai Werpen

Limburgse vlaaien zijn niet alleen lekker, maar ook prachtig om te zien. Ze zijn rond, niet al te zwaar en er in verschillende soorten en maten. Net zoals frisbees eigenlijk! Tijd dus om met vlaai-frisbees te gaan werpen!

 

  • Koempel-code

In de jaren 50 van de vorige eeuw werkte bijna iedereen in Limburg in ‘de koel’. Het was aan hen om samen met hun koempels, op zo’n 700 meter diepte, het zwarte goud naar boven te halen. Elke koempel had een uniek nummer, dat op een penning was geslagen. Probeer met uw team de juiste penning aan de juiste koempel te koppelen door gebruik te maken van een speciaal alfabet.

 

Maak bovenstaand bprogramma compleet met een van onze vele culinaire mogelijkheden vooraf, tussendoor of aansluitend aan dit hongerigmakend programma. Denk bijvoorbeeld aan een Drielandenlunch of een Limburgs Buffet, vers bereidt in onze eigen keuken!