Speurtochten
19127
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19127,page-child,parent-pageid-15959,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Speurtochten

Heb jij een goede speurneus en zin in een avontuur? Labyrint Drielandenpunt biedt een tweetal speurtochten aan. De wandelingen gaan beide door de bossen rondom het Drielandenpunt. De speurtochten zijn gericht op kinderen. Toch adviseren wij geen kinderwagen, maar een draagzak. Daarnaast zijn goede wandelschoenen niet overbodig!

 

Koop de gewenste speurtocht(en) in de souvenirwinkel naast het Labyrint en begin direct aan het avontuur!

In het spoor van de smokkelaar

Let op; deze speurtocht gaat ook door het labyrint. De entreeprijs voor het labyrint is bij de prijs van de speurtocht inbegrepen!

 

Waar nu het Labyrint ligt stond vroeger het huisje van een smokkelaar. Hij kende een geheime route waardoor hij ongezien de grenzen van Nederland, België én Duitsland kon oversteken. Maar nu weet niemand meer hoe die geheime route liep! In het huisje van de smokkelaar lagen een paar aanwijzingen en een stapeltje oude foto’s.

De smokkelaar heeft ook een schatkist achtergelaten in het Labyrint met al zijn gesmokkelde goederen. Helaas is de kluis afgesloten en de code verloren gegaan.

 

Steek aan de hand van de aanwijzingen en de foto’s ongezien de grenzen over, achterhaal de code, vind de kluis en probeer deze met de gevonden code te openen!

 

De wandeling is ongeveer 2,5 kilometer lang en duurt circa 45 minuten + het bezoek aan het Labyrint van circa 60 minuten.

 

Prijzen speurtochten

In het spoor van de smokkelaar:

€ 9 per kind van 4 t/m 11 jaar

 

Let op; deze speurtocht gaat ook door het labyrint. De entreeprijs voor het labyrint is bij de prijs van de speurtocht inbegrepen!

 

Het geheim van de oude douanier:

€ 7 per gezin

 

 

Het geheim van de oude douanier

Kom meer te weten over het Drielandenpunt, haar omgeving en de oeroude verhalen van deze bijzondere plek tijdens deze mooie boswandeling.
Je loopt langs de Belgische en Duitse grenzen, verschillende grenspalen en -stenen, monumenten en bezienswaardigheden…
Leuk voor jong én oud!

Het doel van de wandeling is om de Nederlandse landgrenzen veilig te stellen.
Met behulp van een aantal aanwijzingen die je mee krijgt moet je de geheime controlepunten op de route vinden.

 

Missie volbracht? Dan krijgen jullie het enige echte grensbewakerscertificaat!

 

De wandeling is ongeveer 4,5 kilometer lang en duurt circa 1 uur en 45 minuten.

 

 

Houd tijdens deze wandeling rekening met elkaar, houd honden aan de lijn en heb respect voor de natuur!
Houd eigen ‘rommel’ bij je tot je een prullenbak tegenkomt!

 

Veel speurplezier!