Ons eigen bier: ’t Paolke al 5 jaar smaakmaker!
19792
post-template-default,single,single-post,postid-19792,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Ons eigen bier: ’t Paolke al 5 jaar smaakmaker!

Ons eigen bier: ’t Paolke al 5 jaar smaakmaker!

Op 1 februari 2018 introduceerde wij ons eigen bier van de tap: ’t Paolke.
Dat betekent FEEST! Want ’t Paolke is daarmee 5 jaar geworden!
’t Paolke is speciaal gebrouwen door de Gulpener Bierbrouwerij om alleen bij ons gedronken te worden.

Waar de naam ‘’t Paolke‘ vandaan komt en waarom wij juist toen ons eigen bier zijn gaan schenken leggen wij u graag uit. Dat zit namelijk zo:

In 1818 verklaarde Koning Willem I dat het NAP de nationale hoogtestandaard voor heel Nederland werd. Sindsdien, dit jaar precies 200 jaar geleden, is de Vaalserberg dan ook het hoogst gelegen punt van Nederland op maar liefst 322,5 meter boven NAP. 25 jaar later werden de gietijzeren grenspalen geplaatst op de Nederlands-Belgische grens, genummerd van 1 tot 369. Het beginpunt van deze grens bevindt zich dan ook op het Drielandenpunt, te herkennen aan de grenspaal met Nº1: bij ons beter bekend als ’t Paolke!

Ter herinnering aan deze twee speciale gebeurtenissen, in 2018 was dat 175 en 200 jaar geleden, is dit overheerlijk bier gebrouwen met de gelijke naam: ’t Paolke!

Dit verfrissende bier heeft zijn karakter te danken aan de tonen van fruit, kruiden en hop die te herkennen zijn. Het is een verrassend, stevig bier van hoge gisting.
Kortom: Een sprankelend bier met een aangename ondertoon.

’t Paolke is verkrijgbaar in een proefglaasje van 15 cl, in een eigen glas van 25 cl en in een proeverij van 3x 15 cl.

Wij zijn nog steeds beretrots op deze lekkernij en hij is dan ook zo goed ontvangen door onze gasten dat het zeker weten een blijvertje is!

Staat het water u al in de mond? Wij beloven u.. Het is een waar hoogtepunt!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.