Wandelingen
16057
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16057,page-parent,page-child,parent-pageid-15963,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Wandelingen

In de souvenirwinkel van het labyrint bevindt zich een VVV-servicepunt, hier kunt u terecht voor verdere informatie over de regio. Zo kunt u hier terecht voor wandel-, fiets- en autoroutes, folders en streekproducten in leuke cadeauverpakkingen.

 

Ook zijn er in de winkel verschillende speurtochten te koop voor een extra avontuur buiten het Labyrint, namelijk in het bos rondom het Drielandenpunt. Zo is er de ‘In het spoor van de Smokkelaar‘ (€ 2 per kind, circa 60 minuten) en ‘Het geheim van de oude Douanier‘ (€ 5 per gezin, circa 120 minuten).

 

Daarnaast hebben wij een eigen wandelarrangement voor een prijs van € 26,- p.p. Hierbij krijgt u vooraf aan uw wandeling een kopje koffie/cappuccino/thee met een stuk Limburgse speltvlaai en verse slagroom, achteraf een welverdiende lunch en tot slot een streekcadeautje!

 

Ook hebben wij enkele wandelingen voor u geselecteerd die absoluut de moeite waard zijn om te lopen en die zich rondom het Drielandenpunt afspelen. Onderstaande wandelingen zijn afkomstig van onze partner van wandelgidszuidlimburg.com en kunt u zelf thuis al afdrukken. De wandelingen zijn gerangschikt op afstand.

 

 

Deze wandeling (2,7 km) gaat naar de Lourdesgrot en terug naar Taverne de Grenssteen. Verscholen in de bossen van de Vaalserberg is een uniek pareltje te vinden. Het is wellicht één van de best bewaarde geheimen van Vaals. Bij de bosrand is namelijk een Lourdesgrot gelegen.

 

Deze wandeling (4,5 km) is een leuke boswandeling waarna u kunt verdwalen in het grootste labyrint van Europa.

 

Deze wandeling (6,1 km) met een pittige helling gaat rond de Vaalserberg met prachtige vergezichten en over Duits grondgebied door het bos.

 

Deze boswandeling (9,2 km) met hellingen gaat omhoog naar het Drielandenpunt alwaar u kunt pauzeren in onze Taverne en eventueel een zoektocht maken door het Labyrint. De terugweg gaat via het dorpje Wolfhaag met prachtige uitzichten.

 

Deze wandeling (11,3 km) met flinke hellingen komt eerst door het oude centrum van Vaals. Dan klimt u langs de Duitse grens omhoog naar het Drielandenpunt. Hier kunt u pauzeren bij Taverne de Grenssteen en een rondje maken door het Labyrint. De terugweg gaat door het Preusbos naar Gemmenich en door de weilanden langs het gehucht Wolfhaag. Hier heeft u prachtige uitzichten.

 

Deze pittige boswandeling (11,7 km) met hellingen gaat over Duits grondgebied door het Preuswald naar het Aachenerwald. Door de schaduwrijke paden is de wandeling prima geschikt voor hete zomerdagen maar in de herfst is het ook erg mooi.

 

Deze pittige en schaduwrijke boswandeling (13 km) gaat door het Preusbos naar Moresnet. Dan gaat het omhoog de Vaalserberg op. Onderweg passeert u prachtige wegkruisen. U kunt in Moresnet pauzeren, maar u kunt ook starten bij de Auberge in Moresnet (tegenover de kerk) en pauzeren op het Drielandenpunt.

 

Wij wensen u veel wandelplezier!