Verras uw gezelschap met een overheerlijk(e) ontbijt, lunch, diner, buffet of barbecue in de bijzondere ambiance van Taverne of Herberg de Grenssteen. We verrassen u graag met eerlijke en heerlijke gerechten afgestemd op de omringende landen, het seizoen en natuurlijk ons eigen Bourgondische Zuiden.
Onderstaande culinaire mogelijkheden zijn voor gezelschappen op reservering en met een minimale grootte van 25 personen. Indien tijdig op de hoogte gesteld kunnen wij natuurlijk altijd rekening houden met de wensen van vegetariërs, veganisten of gasten met allergieën. Heeft u overige suggesties of wensen, laat het ons dan weten. Op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat het ontbijt, de lunch, het diner, het buffet of de barbecue perfect wordt en aan al uw wensen voldoet.
Onderstaande prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen fluctueren afhankelijk van gekozen dag.
Een goede bodem is onmisbaar voor de rest van de dag. Maak een keuze uit onderstaande ontbijt en brunch mogelijkheden en wij maken het begin van uw dag onvergetelijk! Bij elk ontbijt is jus d’orange / koffie, cappuccino of thee / muntwater inbegrepen.
Rustiek brood, vers gebakken broodjes en croissants / spek met roerei / hartig en zoet beleg / bijpassende groenten
Yoghurt / cranberry granola / vers seizoensfruit / rustiek brood en vers gebakken broodjes / spek met roerei / hartig en zoet beleg / bijpassende groenten
American pancakes / spek en ei / fruit / verse slagroom
Een stuk Limburgse vlaai erbij kan altijd!
Cremant d'Alsace Francois Bleger
Onderstaande lunches worden geserveerd op/per tafel. Daarbij is een kop koffie, cappuccino of thee per persoon inbegrepen.
Huisgemaakte bospaddenstoelensoep of dagsoep met diverse luxe belegde puntjes met vier soorten beleg naar keuze: Franse brie / gerookte Noorse zalm / gerookte Limburgse beekforel / kip kerrie / gezond / ham en/of kaas / Schwarzwalder Schinken / rundercarpaccio / gegrilde groenten
Tijd voor huisgemaakte Flammkuchen (spek/ui/houthakkerskaas, geitenkaas, tuna melt of vega naar keuze) met pulletje bospaddenstoelensoep of dagsoep.
Maak de Duitse lunch compleet met ons eigen biertje: ‘t Paolke!
Bourgondischer wordt het niet! Een boeren plank met een selectie van regionale lekkernijen bestaande uit: Warme smullerijen: Vidéke / zuurvlees / bospaddenstoelensoep Koude vleeswaren: Grove Belgische paté / Schwarzwalder Schinken / Bourgondische worst / milde Limburgse cervelaat Lokale kazen: Val Dieu / RocheBaron / bergkaas / geitenkaas Vergezeld met: Grove mosterd uit Belgisch Limburg / Canisius appelstroop uit Schinnen / cranberry compote / druiven / walnoten / Amsterdamse uien / olijven / diverse soorten rustiek brood / roomboter.
Onderstaande lunch, het Drie-kwartiertje, doet zijn naam zeker eer aan. Het is dan ook een snelle lunch voor groepen die daar behoefte aan hebben. Een gewone simpele, op tafel geserveerde, maar zeker lekkere en smakelijke lunch zonder al te veel poespas.
Kop huisgemaakte soep / broodje gezond / Bourgondische kroket met brood / kop koffie of thee
Liever geen schotels maar uitgeserveerd? Dan zijn onderstaande twee gangen lunches wellicht iets voor u.
Optie 1: Kipcocktail met kerriemayonaise & Salade gebakken scampi
Optie 2: Gerookte Noorse zalm met garnalen bonbon & Quiche met ui, spek en champignons met groene salade
Optie 3: Gemarineerde watermeloen met wasabimayonaise (seizoen) of gegrilde pompoen taartje met honing (seizoen) & Knapzakje met Val Dieu kaas en Limburgse stroopsaus
Ook mogelijk als driegangendiner. Vraag naar de mogelijkheden.
Een stuk Limburgse vlaai erbij kan altijd!
van de tap
Cremant d'Alsace Francois Bleger
Een sjiek buffet om uw vingers bij af te likken! Gerookte forel / gerookte zalm / garnalen-toren met cocktailsaus / rettich mayonaise / grove Belgische paté / mini salami / Schwarzwalder Schinken / Limburgse grove mosterd / huisgemaakte rode uien compote / huisgemaakte salades / entrecote aan het stuk / aardappelsalade van de chef / diverse soorten brood / pesto / kruidenboter.
Een culinaire wandeling door Nederland, België en Duitsland. Warme Limburgse beenham op het bot / Duitse worst met currysaus / stoofpotje met een vleugje pure Belgische chocolade / aardappelgratin of gebakken aardappeltjes / huisgemaakte salades / diverse soorten brood / kruidenboter.
Limburgs zuurvlees / Limburgs kippenpasteitje / gerookte beekforel / aardappelgratin of gebakken aardappeltjes / huisgemaakte salades / diverse soorten brood / kruidenboter / echte Limburgse kauw sjòttel (koude schotel).
Een prachtig buffet dat zelfs zonder mes en vork gegeten kan worden! Drumsticks / spareribs / grote garnalen met aardappelkorst / breekbrood / pesto / kruidenboter / aardappel bijlage in puntzak / groente snacks met dips / diverse overige groenten.
Al onze buffetten kunnen worden uitgebreid met een overheerlijk dessertbuffet bestaande uit chocolademousse / tiramisu van de chef / vers fruit van het seizoen / soesjes-chocoladetoren / verse slagroom.
Elk van onderstaande barbecues wordt compleet met een groene salade / rauwkostsalade / Limburgse koude schotel / gebakken krieltjes met peterselie / pofaardappelen met kruidencrème / stokbrood met kruidenboter / bijpassende sauzen.
Een mooie basis met voor elk wat wils. Niet te veel poespas, maar gewoon een lekker stuk vlees met genoeg bijgerechten.
Huisgemaakte hamburger / kruidige speklap / kalkoenspies met spek
Extra lekker met een vis erbij en overheerlijke groenten van de grill.
Duitse grillworst / varkenshaasspies met satésaus / zalm / scampi’s op spies
Voor de echte levensgenieters een sjiek smaakbeleving met alles erop en eraan! Met gevulde gepofte aardappel, gegrilde groenten en maïs-spies van de barbecue.
Entrecote aan stuk / lamskotelet / varkensshaslick / zalm / scampi’s op spies
Omdat all natural ook overheerlijk is! Ook mogelijk om veganistisch te serveren.
Burger (bijv. falafel of bietenburger) / groente spies / Portobello champignons / maïs / champignon spies / gegrilde ananas / zoetzure komkommer salade / tomaat mozzarella / seizoensgroente (bijv. asperge)
Een puntzak friet met een frikandel en een broodje hamburger van de barbecue.
Verras uzelf en uw gezelschap met een van de door onze chefkok zorgvuldig samengestelde drie- of viergangendiners. Hieronder vindt u enkele voorbeelden. Prijzen zijn vanaf € 32,- per persoon. Alle diners worden geserveerd met seizoensgroenten en krokante aardappelkroketjes. Het is echter ook mogelijk om in overleg een diner samen te stellen. Neem hiervoor contact met ons op. Als er rekening gehouden dient te worden met eventuele allergieën of dieetwensen, laat het ons dan tijdig weten.
Nederlands
Huisgemaakte bospaddenstoelensoep
*
Kalfsschnitzel met pepersaus of champignonroomsaus
*
Coupe Negresco
Aachener Wald
Schwarzwalder Schink met meloen
*
Gebakken zalm met limoen-dille roomsaus
*
Schwarzwalder kirsch: chocolade taartje met amarena kers, vanille ijs en verse slagroom
Esperanto
Rundercarpaccio
*
Dorade met brood krokant op kruidige pasta met citroen roomsaus
*
Specialiteit v/d kok: huisgemaakte tiramisu
Bois de Preuss (vegan)
Groentetuin op het bord
*
Bloemkoolsoep met peterselie olie
*
Traditionele ratatouille
*
Trio sorbetijs met rood fruit
Vaalser bos
Coquilles
*
Limburgse gebakken forel met geroosterde amandelen
*
Crème Brulée met rood fruit en hazelnoot crumble
Vierlandenpunt
Gerookte eendenborst met vijgencompote
*
Courgettesoep met gerookte zalm
*
Gegrilde entrecote met sjalot-port saus
*
Hangop met appel, peer en speculaas
Neutraal Moresnet
Tomatencarpaccio met pesto of Gemarineerde watermeloen met geitenkaas (seizoen)
*
Kerrie kokossoep
*
Knapzakje Val Dieu met Calvados stroopsaus
*
IJsmacaron met rood fruit
Amikejo
Garnalen cocktail
*
Bloemkoolsoep met spek
*
Tournedos met bearnaisesaus
*
Chocolade trio: chocolade taartje, chocolademousse en Belgisch chocolade ijs