Scholen
19878
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19878,page-child,parent-pageid-15959,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Op zoek naar het vierde land…

Een spannende zoektocht naar het verloren vierde land…

 

Nieuw in april 2024: Ga samen op zoek naar het verloren vierde land en kom onderweg meer te weten over de geschiedenis, natuur en cultuur van het Drielandenpunt dat vroeger een Vierlandenpunt was!
Als je het middelpunt hebt gevonden vind je ín de Amikejo Turo het waargebeurde verhaal van het verloren vierde land!

Om je te helpen het vierde land te vinden ontvangt iedere leerling een persoonlijk paspoort met datumstempel en krijgt bij het vinden van het vierde land een overwinningsstempel.

 

Een unieke activiteit die individueel, maar nog veel beter in groepjes gedaan kan worden. Door samen te werken en vragen goed te beantwoorden kun je de geheime deur in het Labyrint openen. Deze afkorting brengt je een stapje dichter bij het middelpunt.

 

Naast het unieke entreegebouw met een dak in de vorm van een gigantische vlinder, is een waterspeelplein met tientallen fonteinen. Dit is prachtig om naar te kijken, maar nog veel leuker om doorheen te lopen en mee te spelen! Vergeet dus niet om droge kleren en/of een handdoek mee te nemen.

 

Hieronder vind je 2 opties voor een schoolbezoek aan het Labyrint.

 

   

Labyrint + smokkeltocht

Groep 1 t/m 5

Waar nu het Labyrint ligt stond vroeger het huisje van een smokkelaar. Hij kende een geheime route waardoor hij ongezien de grenzen van Nederland, België én Duitsland kon oversteken. Maar nu weet niemand meer hoe die geheime route liep! In het huisje van de smokkelaar lagen een paar aanwijzingen en een stapeltje oude foto’s.

 

De smokkelaar heeft ook een schatkist achtergelaten in het Labyrint met al zijn gesmokkelde goederen. Helaas is de kluis afgesloten en de code verloren gegaan.

 

Steek aan de hand van de aanwijzingen en de foto’s ongezien de grenzen over, achterhaal de code, vind de kluis en probeer deze met de gevonden code te openen!

De totale duur van deze activiteit is ca. 1 uur en 45 minuten.

€ 9,00 per leerling

Per 10 leerlingen gaat 1 begeleider (verplicht) gratis mee naar binnen. Ook de smokkeltocht moet begeleid worden, deze loopt door het bos.

 

Labyrint + Belevingspad

Groep 4 t/m 8 en middelbare school

Wie het symbool van de das volgt, kan actief genieten van de natuur en het landschap rond het Drielandenpunt en leert interessante wetenswaardigheden. Ontspanning en plezier voor groot en klein. Twaalf ontdekkingspunten nodigen de leerlingen onderweg uit om zelf met al hun zintuigen de natuur te beleven.

 

TIP: Neem een vergrootglas en een verrekijker mee om nog meer te ontdekken.

 

Houd tijdens deze wandeling rekening met elkaar. Heb respect voor de natuur en houd eigen ‘rommel’ dus bij je tot je een prullenbak tegenkomt!

De totale duur van deze activiteit is afhankelijk van de gekozen route:
kleine rondwandeling (rood) + Labyrint ca. 2 uur
middelste rondwandeling (groen) + Labyrint ca. 2,5 uur
lange rondwandeling (blauw) + Labyrint ca. 3 1/2 uur

 

€ 7,50 per leerling t/m 10 jaar
€ 9,50 per leerling vanaf 11 jaar

Per 10 leerlingen gaat 1 begeleider (verplicht) gratis mee naar binnen. Ook de smokkeltocht moet begeleid worden, deze loopt door het bos.