Scholen
19878
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19878,page-child,parent-pageid-15959,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Zoektocht Labyrint en speurtochten

Labyrint

Ga samen op zoek naar het middelpunt van dit grote en spannende Labyrint! Iedere leerling ontvangt een persoonlijk paspoort met datumstempel en krijgt bij het vinden van het middelpunt een overwinningsstempel. Onderweg, en aan de hand van het paspoort, leer je meer over de geschiedenis, natuur en cultuur van (gebied rondom) het Drielandenpunt en het gebied er omheen.

 

Een leuke activiteit die zowel individueel als in groepjes gedaan kan worden. Door samen te werken en vragen goed te beantwoorden kun je de geheime deur in het Labyrint openen. Deze brengt je een stapje dichter bij de overwinning!

 

De Drielandenpas kan vooraf aan het bezoek van de schoolgroep reeds digitaal worden toegezonden zodat de klas(sen) zich al kunnen voorbereiden op het bezoek aan het Drielandenpunt. Het paspoort is in verschillende talen te verkrijgen. Een Nederlandse schoolgroep mag dus ook (op voorhand) om een Engels paspoort vragen om zo de vreemde taal te oefenen.

 

Pas onderweg op voor de spontaan spuitende watermuren die het avontuur extra moeilijk en verrassend maken!

 

Voor schoolgroepen is er de mogelijkheid om de leerlingen of teams die het middelpunt vinden en daarmee dé vraag in het paspoort kunnen beantwoorden te belonen met de enige echte Drielanden-medaille.

 

Naast het unieke entreegebouw met een dak in de vorm van een gigantische vlinder, is een waterspeelplein met tientallen fonteinen. Dit is prachtig om naar te kijken, maar nog veel leuker om doorheen te lopen en mee te spelen!
Vergeet dus niet om droge kleren en/of een handdoek mee te nemen.

drielandenpunt-labyrint-van-boven

Entreeprijzen Labyrint

Tussen 4 en 12 jaar: € 5 per leerling
Vanaf 13 jaar: € 6,50 per leerling

 

Er gelden voor schoolgroepen vanaf 20 leerlingen, die vooraf reserveren, gereduceerde tarieven.

 

Bij schoolreisjes geldt dat per 10 leerlingen, 1 begeleider verplicht gratis mee naar binnen gaat om een oogje in het zeil te houden.

 

Stuur ons een mail met daarin de volgende gegevens: Datum en tijd van bezoek, aantal leerlingen met bijbehorende leeftijd en aantal begeleiders. Wij laten u dan een passende offerte, informatie en al een evt. bevestiging toekomen.

 

Optie medaille: € 5,50 per stuk

 

Speurtochten

In 2013 is er een nieuw gebouw geplaatst dat dient als entree van het labyrint en souvenirwinkel. Het dak van dit gebouw heeft de vorm van een vlinder en is beplant met gekleurde plantjes om de vlinder extra vrolijk aan te kleden.

 

In de souvenirwinkel zijn verschillende speurtochten te verkrijgen voor een extra avontuur buiten het Labyrint, namelijk in het bos rondom het Drielandenpunt. Zo is er de ‘In het spoor van de Smokkelaar’ en ‘Het geheim van de oude Douanier’.

In het spoor van de smokkelaar

Waar nu het Labyrint ligt stond vroeger het huisje een smokkelaar. Hij kende een geheime route waardoor hij ongezien de grenzen van Nederland, België én Duitsland kon oversteken. Maar nu weet niemand meer hoe die geheime route liep! In het huisje van de smokkelaar lagen een paar aanwijzingen en een stapeltje oude foto’s.

 

De smokkelaar heeft ook een schatkist achtergelaten in het Labyrint met al zijn gesmokkelde goederen. Helaas is
de kluis afgesloten en de code verloren gegaan.

 

Steek aan de hand van de aanwijzingen en de foto’s ongezien de grenzen over, achterhaal de code, vind de kluis en probeer deze met de gevonden code te openen!

 

Info speurtochten

In het spoor van de Smokkelaar
Geadviseerde leeftijd: tussen 4 en 11 jaar
Kosten: € 2 per leerling
Lengte: 2,5 km
Duur: ca. 60 min.

 

Het geheim van de oude Douanier
Geadviseerde leeftijd: vanaf 11 jaar
Kosten: € 2 per leerling
Lengte: 4,5 km
Duur: ca. 100 min.

 

Let op! Bij beide speurtochten is begeleiding per (wandel)groep nodig.

 

Stuur ons een mail met daarin de volgende gegevens: Datum en tijd van bezoek, aantal leerlingen met bijbehorende leeftijd en aantal begeleiders. Wij laten u dan een passende offerte, informatie en al een evt. bevestiging toekomen.

Het geheim van de oude douanier

Kom meer te weten over het Drielandenpunt, haar omgeving en de oeroude verhalen van deze bijzondere plek tijdens deze mooie boswandeling.
Je loopt langs de Belgische en Duitse grenzen, verschillende grenspalen en -stenen, monumenten en bezienswaardigheden…
Leuk voor jong én oud!

 

Het doel van de wandeling is om de Nederlandse landgrenzen veilig te stellen.
Met behulp van een aantal aanwijzingen die je mee krijgt moet je de geheime controlepunten op de route vinden.

 

Missie volbracht? Dan krijgen jullie het enige echte grensbewakerscertificaat!

 

 

Houd tijdens deze wandeling rekening met elkaar. Heb respect voor de natuur en houd eigen ‘rommel’ dus bij je tot je een prullenbak tegenkomt!

 

Veel speurplezier!