Culinaire zaken
16051
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16051,page-child,parent-pageid-14833,bridge-core-3.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

PROEVEN VAN HET BOURGONDISCHE LEVEN

Verras uw gezelschap met een overheerlijk(e) ontbijt, lunch, diner, buffet of barbecue in de bijzondere ambiance van Taverne of Herberg de Grenssteen. We verrassen u graag met eerlijke en heerlijke gerechten afgestemd op de omringende landen, het seizoen en natuurlijk ons eigen Bourgondische Zuiden.

 

Onderstaande culinaire mogelijkheden zijn voor gezelschappen op reservering en met een minimale grootte van 20 personen. Indien tijdig op de hoogte gesteld kunnen wij natuurlijk altijd rekening houden met de wensen van vegetariërs, veganisten of gasten met allergieën. Heeft u overige suggesties of wensen, laat het ons dan weten. Op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat het ontbijt, de lunch, het diner, het buffet of de barbecue perfect wordt en aan al uw wensen voldoet.

Een goede bodem is onmisbaar voor de rest van de dag. Maak een keuze uit onderstaande ontbijt en brunch mogelijkheden en wij maken het begin van uw dag onvergetelijk! Bij elk ontbijt is jus d’orange / koffie, cappuccino of thee / muntwater inbegrepen.

  • Nederlands

    Rustiek brood, vers gebakken broodjes en croissants / spek met roerei / hartig en zoet beleg / bijpassende groenten

    15
  • Limburgs

    Yoghurt / cranberry granola / vers seizoensfruit / rustiek brood en vers gebakken broodjes / spek met roerei / hartig en zoet beleg / bijpassende groenten

    17,50
  • Internationaal

    American pancakes / spek en ei / fruit / verse slagroom

    16,50
  • Optioneel: Limburgse vlaai

    Een stuk Limburgse vlaai erbij kan altijd!

    3,75
  • Optioneel: Bubbels

    Martini Prosecco of Dot! Van Domein Holset

    27,50 / 50 per fles

Onderstaande lunches worden geserveerd op/per tafel. Daarbij zijn twee koppen koffie, cappuccino of thee per persoon inbegrepen.

  • Nederlands

    Huisgemaakte bospaddenstoelensoep of dagsoep met diverse luxe belegde puntjes met vier soorten beleg naar keuze: Franse brie / gerookte Noorse zalm / gerookte Limburgse beekforel / kip kerrie / gezond / ham en/of kaas / Schwarzwalder Schinken / rundercarpaccio / gegrilde groenten

    17,50
  • Duits

    Tijd voor huisgemaakte Flammkuchen met pulletje bospaddenstoelensoep of dagsoep. De Flammkuchen zijn: Crème fraiche / spek / kaas / rode ui / champignons Crème fraiche / Gerookte Noorse zalm / rode ui / tomaat / kappertjes Vegetarisch of vegan: olie / groentemix van het seizoen / (geitenkaas)

    21,50
  • Maak de Duitse lunch compleet met ons eigen biertje: ‘t Paolke!

    4,00
  • Belgisch

    Bourgondischer wordt het niet! Een boeren plank met een selectie van regionale lekkernijen bestaande uit: Warme smullerijen: Vidéke / zuurvlees / bospaddenstoelensoep Koude vleeswaren: Grove Belgische paté / Schwarzwalder Schinken / Bourgondische worst / milde Limburgse cervelaat Lokale kazen: Val Dieu / RocheBaron / bergkaas / geitenkaas Vergezeld met: Grove mosterd uit Belgisch Limburg / Canisius appelstroop uit Schinnen / cranberry compote / druiven / walnoten / Amsterdamse uien / olijven / diverse soorten rustiek brood / roomboter.

    25

Onderstaande lunch, het Drie-kwartiertje, doet zijn naam zeker eer aan. Het is dan ook een snelle lunch voor groepen die daar behoefte aan hebben. Een gewone simpele, op tafel geserveerde, maar zeker lekkere en smakelijke lunch zonder al te veel poespas.

  • Drie-kwartiertje

    Kop huisgemaakte soep / broodje gezond / Bourgondische kroket met brood / kop koffie of thee

    14

Liever geen schotels maar uitgeserveerd? Dan zijn onderstaande twee gangen lunches wellicht iets voor u.

  • Twee gangen

    26

 

Kipcocktail met kerriemayonaise & Salade gebakken scampi

 

Gerookte Noorse zalm met garnalen bonbon & Quiche met ui, spek en champignons met groene salade

 

Gemarineerde watermeloen met wasabimayonaise (seizoen) of gegrilde pompoen taartje met honing (seizoen) & Knapzakje met Val Dieu kaas en Limburgse stroopsaus

 

Ook mogelijk als driegangendiner. Vraag naar de mogelijkheden.

  • Optioneel: Limburgse vlaai

    Een stuk Limburgse vlaai erbij kan altijd!

    3,75
  • Optioneel: Bierproeverij 3 Limburgse bieren

    van de tap

    8,50
  • Optioneel: Bubbels

    Martini Prosecco of Dot! Van Domein Holset

    27,50 / 50
  • Watertand

    Een sjiek buffet om uw vingers bij af te likken! Gerookte forel / gerookte zalm / garnalen-toren met cocktailsaus / rettich mayonaise / grove Belgische paté / mini salami / Schwarzwalder Schinken / Limburgse grove mosterd / huisgemaakte rode uien compote / huisgemaakte salades / entrecote aan het stuk / aardappelsalade van de chef / diverse soorten brood / pesto / kruidenboter.

    39,50
  • Drielanden

    Een culinaire wandeling door Nederland, België en Duitsland. Warme Limburgse beenham op het bot / Duitse worst met currysaus / stoofpotje met een vleugje pure Belgische chocolade / aardappelgratin of gebakken aardappeltjes / huisgemaakte salades / diverse soorten brood / kruidenboter.

    24
  • Echt Limburgs

    Limburgs zuurvlees / Limburgs kippenpasteitje / gerookte beekforel / aardappelgratin of gebakken aardappeltjes / huisgemaakte salades / diverse soorten brood / kruidenboter / echte Limburgse kauw sjòttel (koude schotel).

    24
  • Bourgondisch

    Een prachtig buffet dat zelfs zonder mes en vork gegeten kan worden! Drumsticks / spareribs / grote garnalen met aardappelkorst / breekbrood / pesto / kruidenboter / aardappel bijlage in puntzak / groente snacks met dips / diverse overige groenten.

    25
  • Dessert Buffet

    Al onze buffetten kunnen worden uitgebreid met een overheerlijk dessertbuffet bestaande uit chocolademousse / tiramisu van de chef / vers fruit van het seizoen / soesjes-chocoladetoren / verse slagroom.

    8

Elk van onderstaande barbecues wordt compleet met een groene salade / rauwkostsalade / Limburgse koude schotel / gebakken krieltjes met peterselie / pofaardappelen met kruidencrème / stokbrood met kruidenboter / bijpassende sauzen.

Nederlands

Een mooie basis met voor elk wat wils. Niet te veel poespas, maar gewoon een lekker stuk vlees met genoeg bijgerechten.

  • Huisgemaakte hamburger / kruidige speklap / kalkoenspies met spek

    20

Duits

Extra lekker met een vis erbij en overheerlijke groenten van de grill.

  • Duitse grillworst / varkenshaasspies met satésaus / zalm / scampi’s op spies

    25

Belgisch

Voor de echte levensgenieters een sjiek smaakbeleving met alles erop en eraan! Met gevulde gepofte aardappel, gegrilde groenten en maïs-spies van de barbecue.

  • Entrecote aan stuk / lamskotelet / varkensshaslick / zalm / scampi’s op spies

    35

Vegetarisch

Omdat all natural ook overheerlijk is! Ook mogelijk om veganistisch te serveren.

  • Burger (bijv. falafel of bietenburger) / groente spies / Portobello champignons / maïs / champignon spies / gegrilde ananas / zoetzure komkommer salade / tomaat mozzarella / seizoensgroente (bijv. asperge)

    22,50

Kinderbarbecue

  • Een puntzak friet met een frikandel en een broodje hamburger van de barbecue.

    12,50

Verras uzelf en uw gezelschap met een van de door onze chefkok zorgvuldig samengestelde drie- of viergangendiners. Hieronder vindt u enkele voorbeelden. Alle diners worden geserveerd met seizoensgroenten en krokante aardappelkroketjes. Het is echter ook mogelijk om in overleg een diner samen te stellen. Neem hiervoor contact met ons op. Als er rekening gehouden dient te worden met eventuele allergieën of dieetwensen, laat het ons dan tijdig weten.

  • Nederlands

  • 27,50pp
  • Huisgemaakte bospaddenstoelensoep

    *

    Kalfsschnitzel met pepersaus of champignonroomsaus

    *

    Coupe Negresco

  • Aachener Wald

  • 27,50pp
  • Schwarzwalder Schink met meloen

    *

    Gebakken zalm met limoen-dille roomsaus

    *
    Schwarzwalder kirsch: chocolade taartje met amarena kers, vanille ijs en verse slagroom

  • Esperanto

  • 34,50pp
  • Rundercarpaccio

    *

    Dorade met brood krokant op kruidige pasta met citroen roomsaus 

    *

    Specialiteit v/d kok: huisgemaakte tiramisu

  • Bois de Preuss (vegan)

  • 39,50pp
  • Groentetuin op het bord
    *
    Bloemkoolsoep met peterselie olie
    *
    Traditionele ratatouille
    *
    Trio sorbetijs met rood fruit

  • Vaalser bos

  • 33,50pp
  • Coquilles
    *
    Limburgse gebakken forel met geroosterde amandelen
    *
    Crème Brulée met rood fruit en hazelnoot crumble

  • Vierlandenpunt

  • 41,50pp
  • Gerookte eendenborst met vijgencompote
    *
    Courgettesoep met gerookte zalm
    *
    Gegrilde entrecote met sjalot-port saus
    *
    Hangop met appel, peer en speculaas

  • Neutraal Moresnet

  • 39,50pp
  • Tomatencarpaccio met pesto of Gemarineerde watermeloen met geitenkaas (seizoen)
    *
    Kerrie kokossoep
    *
    Knapzakje Val Dieu met Calvados stroopsaus
    *
    IJsmacaron met rood fruit

  • Amikejo

  • 42,50pp
  • Garnalen cocktail
    *
    Bloemkoolsoep met spek
    *
    Tournedos met bearnaisesaus
    *
    Chocolade trio: chocolade taartje, chocolademousse en Belgisch chocolade ijs

DutchEnglishFrenchGerman