In 2017 viert het Labyrint haar 25-jarig bestaan!
17813
post-template-default,single,single-post,postid-17813,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

In 2017 viert het Labyrint haar 25-jarig bestaan!

In 2017 viert het Labyrint haar 25-jarig bestaan!

Tot 1992 was er eigenlijk weinig te beleven op het Drielandenpunt. Toch kwamen er meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Die konden aan de Belgische kant de Koning Boudewijntoren en aan de Nederlandse kant de Wilhelminatoren beklimmen. Meer was er niet.

Die miljoen bezoekers lieten veel rommel achter, die opgeruimd moest worden. Staatsbosbeheer wilde meer doen met het terrein. “Men wilde iets met respect voor de natuur, zeker geen attractiepark en ook geen hoge bebouwing. Er werd een plan ontwikkeld ter grootte van een hectare, met als centraal punt het grootste labyrint van Europa, opgebouwd uit heggen.” Die kwam er. Spontaan spuitende watermuren maken de dwaaltocht extra spannend. Vanuit het midden kunt u nog dolende (be)zoekers gadeslaan. De gemiddelde tijd nodig om het middelpunt te bereiken is 45 minuten. De aanplant van de heggen is minder willekeurig dan het lijkt. Wie een luchtfoto bekijkt ontwaart de Nederlandse en de Belgische leeuwen en de Duitse adelaar in de heggenpatronen. Met Pasen 1992 opende het labyrint, met ernaast een souvenirwinkeltje.

De jaren daarna is er geleidelijk verder gebouwd aan het Drielandenpunt. Er is een gratis toegankelijke speeltuin aangelegd, de herberg met haar bijbehorende 400 terrasstoelen grenzend aan de speeltuin en de friture.
In 2000 volgde Taverne De Grenssteen, met ontvangstruimte voor 250 personen. Daarnaast zijn er groepsactiviteiten ontwikkeld zoals schietcompetities en sterrenslagen. De winkelruimte naast het labyrint is inmiddels uitgebreid, er is een VVV-winkel en de winkel heeft een dak in de vorm van een gigantische vlinder, bedekt met sedum in de kleuren van de Dagpauwoog. Het gebouw is enig in zijn soort en een landmark voor het Drielandenpunt. Naast het entreegebouw ligt nu een waterspeelplein met tientallen fonteinen.

Anno 2016 is het Drielandenpunt uitgegroeid tot een ware toeristische trekpleister!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.