Menukaart

Soepen

Romige bospaddestoelensoep.
Geserveerd met wit- en bruin stokbrood en boter.
€ 4,00
Soep van de dag.
Afhankelijk van het seizoen va.
€ 4,00

Stokbroden

Stokbrood tonijn.
Stokbrood met huisgemaakte tonijnsalade.
€ 6,50
Stokbrood gerookte zalm.
Stokbrood met de fijnste gerookte Noorse zalm.
€ 7,00
Stokbrood brie.
Een mandje brood geserveerd met overheerlijke Franse brie.
€ 6,50
Stokbrood gezond.
Ouderwets lekker en gezond: een stokbrood met ham, kaas en verse groente.
€ 7,00
Stokbrood Hawaï.
Stokbrood met ham en ananas, in de oven gegratineerd met kaas.
€ 7,50
Stokbrood Schwartzwalder Schinken.
Brood met heerlijke Duitse ham.
€ 6,50
Brood en Kazen.
Hollandse Maasdammer kaas en Limburgse grottenkaas op een bord geserveerd met boter, stroop en een mandje gemengd brood.
€ 7,50
Brood en Beenham.
De beste hammen in flinke plakken gesneden geserveerd met drie sauzen en verschillende soorten brood.
€ 9,50
Tex-Mex.
Een vreemde eend in de bijt uit een heel andere grensstreek, namelijk midden Amerika. Stokbrood met jalopenapepers pittig gekruid kippenvlees, welk wordt gegratineerd met kaas, traditioneel in een saus met maïs en bruine bonen.
€ 7,50

ambiance

Salades

Salade van Taverne de Grenssteen.
Een gemengde salade samen met fijne streekproducten: Limburgse grottenkaas, Belgische paté en Duiste Schwartzwalder Schinken, geserveerd uienconfijt.
€ 11,50
Salade Val-Dieu.
Lauw warm Val-Dieu kaasje met gebakken champignons op een bedje van gemengde sla.
€ 9,00
Salade Tonijn.
Overheerlijke tonijnsalade samen met gemengde salade met diverse groenten en ei.
€ 8,50
Salade gerookte zalm.
De fijnste Noorse zalm samen met een gemengde groene salade met diverse groenten en cocktailsaus.
€ 8,50
Salade tomaat-mozzarella.
Een gemengde groene salade geserveerd met een mix van tomaat en mozzarella met basilicum. Tevens wordt deze salade begeleid door olie en balsamico azijn.
€ 9,00
Al de bovengenoemde salades worden geserveerd met diverse soorten (stok) brood en boter.

buffet

Warme gerechten vlees/vis

Limburgs zuurvlees.
Dit traditionele Limburgs gerecht is gemaakt van rundvlees. Vele inwoners van deze mooie provincie zijn dol op dit gerecht wat geserveerd wordt met frietjes en salade.
€ 10,00
Pannetje varkenshaas saté.
Deze saté wordt in eigen keuken gemaakt en is een absolute topper op onze menukaart. Samen met atjar kroepoek en frietjes is dit van oorsprong Oosterse gerecht voor iedereen toegankelijk en wordt geserveerd in een grappig pannetje.
€ 13,50
Limburgs kippenpasteitje.
Dit gerecht is populair in beide Limburgen. Dit huisgemaakt gerecht bestaat uit champignons, kip en een romige saus. Samen met frietjes en salade is dit een echte Euregionale aanrader!
€ 9,50
Schnitzel met peper-, champignon-, of zigeunersaus.
Deze 250 gram Schnitzel kennen we voornamelijk uit de Duitstalige streken maar is ook in ons land erg geliefd. Wij serveren dit gerecht met frietjes en een mooi gepresenteerde salade.
€ 14,00
Tilapia filet.
Deze mooie witte vis wordt vers voor u bereid in de keuken. Samen met een heerlijke vissaus en aardappelkroketjes is dit een verassend gerecht.
€ 12,50
Amsterdamse kroketten met friet of brood.
Wij presenteren u twee bekende Van Dobben corquetten met oftewel heerlijke frietjes of een mandje brood.
€ 8,00

Warme gerechten pasta

Pasta met vegetarische saus.
Spaghetti met een huisgemaakte milde romige saus met verschillende verse groenten.

€ 7,50
Pasta Bolognese.
Een echte aanrader voor de pastaliefhebbers. Deze verrukkelijke rode saus wordt in onze keuken gemaakt met gehakt en diverse groenten en kruiden. Tevens serveren wij hier strooikaas bij om het geheel af te maken.

€ 7,50

Pannenkoeken

Pannenkoek naturel.
Met poedersuiker en jam.
€ 4,00
Pannenkoek met appel.
Met poedersuiker en jam.
€ 4,50
Pannenkoek met kaas. € 4,50
Spekpannenkoek. € 4,50
Pannenkoek met Spek & Kaas. € 5,00
Kinderpannenkoek naturel. € 3,40
Kinderpannenkoek appel. € 4,00

Voor de kinderen

Kinderspaghetti.
Een gezond bord pasta bolognese, vrolijke kleurplaat en een ijsje toe.
€ 7,00
Kindermenu.
Gefrituurde kipvariantjes, kroket of frikadel, frietjes en appelmoes. Samen met een vrolijke kleurplaat en als alles netjes op is komt er een kinderijsje.
€ 7,50
Kinderpannenkoek.
Naturel of appel met een ijsje toe.
€ 4,50 / 5,00
Kinderstokbroodje.
Een wit stokbroodje met ham of kaas.
€ 3,00

IJs & overige zoetigheden

Kinderijsje.
Een verassend poppeke vanille-ijs, samen met Smarties en slagroom.
€ 3,00
IJs met slagroom.
V
anille ijs met slagroom.
€ 3,25
Dame Blanche.
De oude bekende: vanille-ijs, warme chocoladesaus en slagroom.
€ 3,75
Coupe Kriek.
Vanille-ijs met warme kersen en slagroom.
€ 4,00
Drielandenpunt paletteke.
Een waar feest voor de levensgenieter! Een bol vanille- en mokka-ijs, oer Hollandse advocaat, een warme apfelstrudel, een Belgische bonbon, slagroom een wafeltje.
€ 6,50
Warme apfelstrudel.
Geserveerd met warme vanillesaus en slagroom.
€ 4,50
Limburgse Vlaai.
In het Belgisch-Limburgse plaatsje Battice is onze ambachtelijke bakker gevestigd. Wij hebben de keuze uit kersenvlaai, rijstevlaai en abrikozenvlaai. In de zomer hebben we ook aardbeienvlaai. Op is op! Samen met een kop koffie voor...
€ 4,00

taverne

Voor bij de borrel

Gefrituurde borrelgarnituur. € 5,00
Kaasplateau van twee soorten kaas, olijven, mosterd en kruidenzout. € 6,00
Noten in twee soorten, olijven en zoutstengels. € 3,50
Portie bitterballen. € 5,00

Drielandenpunt Plank

Euregionale plank van Charcuterie en kazen. Voor twee personen: € 24,50

Bij de ambiance van het hoogste punt van Nederland en het drielandenpunt horen gerechten uit deze fraaie streek. Vandaar dat wij u de volgende plank presenteren:

Fijne vleeswaren bestaande uit:
- een grove bourgondische Belgische paté met een Ardense uienkonfijt helemaal af;
- orginele Schwartzwalder Schinken;
- fijn gesneden beenham
- en natuurlijk de Limburgse hoofdkaas of zult.
De kazen die de vleeswaren vergezellen:
- van heel dicht bij: de Val Dieu kaas;
- de Limburgse Heuvelland grottenkaas (nee dat is niet de stikkaas);
- Oud Amsterdamse kaas;
- Blauwschimmel uit Harmelen.
Om het geheel compleet te maken serveren wij erbij:
- Brood waaronder Waldkorn en stokbroden;
- Grove Limburgse mosterd;
- Uienkonfijt uit de Ardennen;
- Canisius Peren-Appelstroop uit Schinnen;
- Druiven, Amsterdamse uien en zoet zure augurkjes.