Drielandenpunt | Wandelingen
16057
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16057,page-parent,page-child,parent-pageid-15963,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Wandelingen

In de souvenirwinkel van het labyrint bevindt zich een VVV-servicepunt, hier kunt u terecht voor verdere informatie over de regio. Zo kunt u hier terecht voor wandel-, fiets- en autoroutes, folders en streekproducten in leuke cadeauverpakkingen.

 

Daarnaast hebben wij een eigen wandelarrangement voor een prijs van € 16,95 (waarde: € 23,50). Hierbij krijgt u vooraf aan uw wandeling een kopje koffie/thee met een stuk Limburgse vlaai en slagroom en achteraf een welverdiende lunch inclusief drankjes met tot slot een presentje als herinnering voor thuis. Voor meer informatie en boeken klikt u hier.

 

Tot slot hebben wij enkele wandelingen voor u geselecteerd die absoluut de moeite waard zijn om te lopen en die zich rondom het Drielandenpunt afspelen. Onderstaande wandelingen zijn afkomstig van onze partner van www.wandelgidszuidlimburg.com.
De wandelingen zijn gerangschikt op afstand.

 

Deze wandeling (4,3 km) is prima geschikt als familiewandeling met kinderen. Beklim eerst de toren voor een schitterend uitzicht, dan een leuke boswandeling en daarna verdwalen in het grootste labyrint van Europa.

 

Deze wandeling (6,1 km) met een pittige helling gaat rond de Vaalserberg met prachtige vergezichten en over Duits grondgebied door het bos.

 

Deze boswandeling (9,2 km) met hellingen gaat omhoog naar het Drielandenpunt alwaar u kunt pauzeren in onze Taverne en eventueel een zoektocht maken door het Labyrint. De terugweg gaat via het dorpje Wolfhaag met prachtige uitzichten.

 

Deze wandeling (10,8 km) met flinke hellingen komt eerst door het oude centrum van Vaals. Dan klimt u langs de Duitse grens omhoog naar het Drielandenpunt. Hier kunt u pauzeren bij Taverne de Grenssteen en een rondje maken door het Labyrint. De terugweg gaat door het Preusbos naar Gemmenich en door de weilanden langs het gehucht Wolfhaag. Hier heeft u prachtige uitzichten.

 

Deze pittige boswandeling (11,9 km) met hellingen gaat over Duits grondgebied door het Preuswald naar het Aachenerwald. Door de schaduwrijke paden is de wandeling prima geschikt voor hete zomerdagen maar in de herfst is het ook erg mooi.

 

Deze pittige en schaduwrijke boswandeling (13,3 km) gaat door het Preusbos naar Moresnet. Dan gaat het omhoog de Vaalserberg op. Onderweg passeert u prachtige wegkruisen. U kunt in Moresnet pauzeren, maar u kunt ook starten bij de Auberge in Moresnet (tegenover de kerk) en pauzeren op het Drielandenpunt.

 

Wij wensen u veel wandelplezier!